6. DIETA: -białko: jak najwiecej.. staram sie 300 gram -węglowodany: mało.. tylko w produktach gotowych i jako cukier -tłuszcz: duzo oliwy, masło klarowane.. nie wiem ile wychodzi ogolnie nie wiecej niz 3000 tys kalorii .. 8. TRENING: obecnie brak..cardio delikatnie 4 raazy w tygodniu bez tego to nawet najmocniejsze środki ci nie pomoga %-)
Przy braku piekarnika można mięso usmażyć na zdrowym tłuszczu (olej koko, masło klarowane, smalec) w postaci cienkich burgerów - będzie jeszcze smaczniejsze...
Sylwetka bardzo fajna. Ale białko mimo wszystko bym obniżyła te 2g-2,2 spokojnie Ci wystarczą max 190g bym ustawiła, tłuszcze około 1-1,5g na kg mc. Ale sądze, że ten rozkład na początek (z uwzględnieniem zmiany białka np. na rzecz fatu) możesz zostawić. Na kolację spokojnie wrzuć węglowodany przyczyniają się do lepszej regeneracji i jakości snu. [...]
No ale co jest złego w tłuszczu? On jest niezbędnym składnikiem diety - każdej, rozumianej jako model odżywiania. Pytanie sugeruje, że przyjęta strategia żywieniowa kuleje i opiera się na przesądach, ze zdrowy posiłek, to posiłek beztłuszczowy. Wrzuć całą dietę do oceny. A co do podsmazania krewetek sprawdzi się i oliwa i masło klarowane, olej [...]
polecam olej beztłuszczowy PAM lub Berkley&Jensen. Poza tym do smażenia idealnie nadaje sie olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Mozesz sobie na tych ostatnich przesmażać na niewielkiej ilosci. A jesli masz teflonową patelnie, to zadnego tluszczu nawet nie musisz dodawać
ja do smażenia używam tłuszczy w sprayu, nie wyobrażam sobie gotowania bez puszki obok, masz teraz mnóstwo różnych rodzajów w postaci smaków, jak potrawa się do tego nadaje to na suchej patelni, a jak potrzeb trochę tłuszczu npormalnego do najlepiej do smażenia nadają się smalec, olej kokosowy, masło klarowane
Tak, praktycznie wszystko jedno smażenie czy pieczenie - liczy się wysokość temperatury i czas, jaki jest potrzebny. Do pieczenia mięsa olej rzepakowy już nie bardzo się nadaje, bo to jest długotrwała obróbka i w dość wysokiej temperaturze. Chociaż jeśli jest to marynata z dodatkiem ziół i przypraw, to antyoksydanty w nich zawarte częściowo na [...]
Białko liczysz i zwierzęce i roślinne, nadal masz za dużo te 160 sobie max zostaw. Nie ma sensu cisnać w siebie takich ilości, bo to jak palenie drogim drzewem w piecu...zupełnie nieekonomiczne. Pierwsza zrzutka drugi posiłek, mleko nei jest pełnowartościowym białkiem. Brakuje w tej zrzutce tłustego mięsa (golonka jest ok od czasu do czasu), to [...]
Urozmaicasz to ? Dodaj tłuste mięsa, ryby tłuste. Olej kokosowy, awokado, masło klarowane, gorzką czekoladę. Ponadto ja ujęłabym nieco z białka na okolice 160-170g i podbiła nieco tłuszcze okolice 90g reszta węglowodany.
Panierkę możesz robić z płatków owsianych, jaglanych, płatków migdałów, sezamu ;-) A nawet zmielonych migdałów, wychodzą kotlety (u mnie z kurczaka, indyka) bardzo smaczne ;-) Smażyć możesz, czemu nie wliczasz ilość tłuszczu i tyle ;-) olej kokosowy, smalec, czy masło klarowane, PAM idealnie się nadają ;-)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Co prawda nie jestem znawcą ale mam bardzo podobną sytuację do Ciebie, też mam niedoczynność tarczycy i problem ze zbyt wysokim testosteron i zbyt niski progesteronem i wydaje mi się że swoją dietą tylko pogłębiasz problemy hormonalne. Ja miesiączkuje normalnie, ale jem też kilkadziesiąt gramów tłuszczy więcej od Ciebie. Z dobrych żródeł tłuszczu [...]
Białko na redu liczy się na beztłuszczową masę ciała wrzuciłabym tutaj max 190g, około 90-100tłuszczy reszta węgle. Słonecznik do czasu do czasu, raczej orzechami zastąp, wrzucaj też awokado, tłuste mięsa, olej kokosowy, masło klarowane. Zmień makro w ustawieniach dziennika.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
No można conieco poprawić, chyba ciut mało jesz takie skoki po 1000 kalorii nie będą dobrze na Ciebie wpływały, jak np smażysz pierś to w dziennik wpisujesz wagę piersi przed smażeniem i pod spodem ilość tłuszczu na której ją robisz. Bo do 200g piersi spokojnie starczy np 5g tłuszczu (smalec, masło klarowane, olej kokosoway) a nie jak masz w [...]
Nadal dużo, białka ustaw na około 160g, tłuszczy około 80-100 reszta węgle. Wywal ten proch, bo tam nie potrzebny, to samo z omega3, owszem warto suplementować, ale też wrzucaj ryby itd. Do tego jakieś tłuste mięsa, olej kokosowy, masło klarowane by wyrównać też omega6. Na kolację, nie rezygnuj z węgli. I jak bierzesz już białko, to jedną max [...]
Dietę trzeba urozmaicać. Poza kurakiem i rybami są jeszcze inne mięsa - z tych tańszych wieprzowina i podroby. Smażyć można, jesli krótko, to oliwa jest ok. Ale są też masło klarowane, olej kokosowy. A tak na marginesie 30 g kurczaka to w ogóle widać?
Wrzuć tam orzechy, awokado, tłustsze mięso, ryby, tuńczyk w oleju nie jest dobrym rozwiązaniem. Tam gdzie go brakuje. Posiłek nr 2 w ogle tłuszczu nie ma, daj tam orzecha, masło klarowane, awokado. TO samo 1 śniadanie powinno zawierać tłszcze, wrzuc orzechy, i 3 *to nie posiłek* ten samotnym banan.
Hej, tutaj zrzut - nie wiem czy dobrze robię wliczając masło klarowane, strasznie podzielone opinie są na forum Co do warzyw -> jem około 100g brokułów naprzemiennie z marchwią i ogórkami - więc może przesadziłem z tym że aż tak dużo :) /SFD/2018/5/7/9110d15cacad4b438a932c2446e59e18.jpg Zmieniony przez - WojtasSiwas w dniu 2018-05-07 11:53:41 [...]
Szynki, wędliny to z reguły wysoko przetworzone składniki odżywcze. Panierka to nie najlepszy dodatek do mięsa, proponuję przyprawy. Jeżeli smażysz to jedne z najlepszych źródeł do olej kokosowy, masło klarowane i smalec.. wzbogać swoją dietę o większą ilość warzyw, mogą być różnokolorowe które dostarczają pełnej gamy witamin i minerałów. Panierki [...]